Türkçe Dil Yeterlilik Sınavı

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TÖMER 2020-2021 ONLİNE TÜRKÇE SEVİYE BELİRLEME SINAVI

Sınav Tarihi:  31.08.2020

Son Başvuru Tarihi: 30.08.2020

SINAVA KAYDOLMAK

Türkçe Seviye Belirleme Sınavına kayıt için gerekli olan belgeler başvuru formunda belirtilmiştir.

(İl dışından başvuru yapacak öğrencilerimiz aşağıdaki belgeleri tarayarak ya da fotoğraf çekerek tomer@cumhuriyet.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.)

Başvuru Formu

EKLER

1. Pasaport fotokopisi

2. Başvuru formu

3. Sınav ücretinin ödendiğine dair banka dekontu* (Ödemenin açıklamasında sınava girecek öğrenci ismi ve SBS Ücreti yazması gerekmektedir.)

SINAV ÜCRETİ

*Türkçe seviye belirleme sınavı ücreti 250,00 TL’dir.

* Ödemeyi şubeden ya da internet bankacılığından yapabilirsiniz.

* Sınav başvurusunun tamamlanabilmesi için başvuru tarihleri içinde sınav ücretinin tamamen ödenmiş olması gerekmektedir.

(İl dışından başvuru yapacak öğrencilerimiz yukarıdaki belgeleri tarayarak ya da resim çekerek tomer@cumhuriyet.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.)

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ  TR42 0001 0015 0739 8770 6050 25 nolu hesaba sınav ücretlerini yatırmaları  gerekmektedir.

*2-5 iş günü içerisinde SCÜ TÖMER tarafından şartlı kabulünüz e-posta ile bildirilecektir.

* Sınava kayıt için yapılan ödemelerin iadesi yapılmayacaktır.

SINAVIN BÖLÜMLERİ

Sınav 4 oturumdan oluşmaktadır. Oturumlar ve soru dağılımı aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

1. OTURUM

Okuma

TEST

50 soru

2. OTURUM

Yazma

1 soru

3. OTURUM

Konuşma

5 soru

4. OTURUM

Dinleme

5 soru

Başarılı olmak için alınması gereken en düşük puan 60’tır.

*Dört becerinin her birinden en düşük notu (15 puan) alamayan öğrenci puanı 60'ın üzerinde olsa dahi başarısız sayılır.

SINAVIN SÜRESİ

1. OTURUM

Okuma

Test

70 DAKİKA

2. OTURUM

Yazma

3. OTURUM

Konuşma

4. OTURUM

Dinleme

15 DAKİKA

*Yazma, Konuşma ve Dinleme sınavı görüntülü olarak yapılacaktır.

Dinleme bölümündeki ses dosyalarının boyutuna bağlı olarak dinleme bölümü süresi değişiklik gösterebilir

Katılımcı sayısının fazla olduğu sınav merkezlerinde 3. oturum, 1. ve 2. oturumdan sonraki günde/günlerde uygulanabilir.

(Sınava girecek öğrencilerimiz, sınava öğrenci belgeniz, kimlik belgeniz ya da pasaportunu sınav esnasında yanında bulundurması gerekiyor.